Bir kulüpten fazlası...

Hakkımızda

IEEE Koç, 2003 yılında Koç Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. IEEE’nin misyonu; elektrik, elektronik, bilgi teknolojileri ve bilimlerinde mühendisliğin araştırma, yaratma, geliştirme, paylaşma ve uygulama süreçlerini insanlığın ve mesleğin yararı için güçlendirmektir. IEEE Koç, bu amacı benimser.

Kulübün amaçları şunlardır:

• Bütün mühendislik ve pozitif bilim dalları ve teknolojiyle yakından ilgilenen, tüm Koç Üniversitesi öğrencilerine hitap eden bir kulüp olmak.
  • Ülke ve bağlı olunan bölge çapında mühendisliklerin tanıtımını gerçekleştirmek
  • Üniversite öğrencilerinin dünyanın en büyük meslek kuruluşu olan IEEE’nin olanaklarından yararlanmasını sağlamak.
  • Koç Üniversitesi’nde ve bulunduğu çevrede mühendislik, teknoloji ve bilimin gelişimine katkı sağlamak
  • Gerçekleştirdiği çalışmalar ile üyelerinin teknik ve akademik gelişimine katkı sağlamak; onların bilgi, beceri, tecrübe ve donanım kazanmalarına yardımcı olmak.
  • Yurtdışı ve yurtiçi bağlantılarını kullanarak yakın çevresini kariyer olanakları konusunda bilgilendirmek Kulüp üyeleri için eğlenceli ve paylaşımcı ortam ve etkinlikler sunarak onların sosyal çevre ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak.
  • Koç Üniversitesi’ne, Kulübün üye olduğu öğrenci birliklerine, IEEE Türkiye Şubesi’ne olumlu değerler katmak, ülkemizdeki ve yurtdışındaki üniversite öğrencilerine örnek olacak faaliyetlerde bulunmak.