Bir kulüpten fazlası...

Hour of Code ’15

  IMG_7369

Hour of Code ( Kodlama Saati), dünya üzerindeki herkesin kodlama öğrenmesi amacıyla düzenlenen; kodlama öğrenmek için herhangi bir deneyim gerektirmeyen bir etkinliktir. Dünya çapında yaklaşık 100 milyon öğrencinin katıldığı etkinlik, 40’tan fazla dilde düzenlenmektedir.

IMG_7259

İkokul ve ortaokul çağındaki çocukların bilgisayar bilimlerine ilgisini artırmak için ACM ile birlikte düzenlediğimiz Hour of Code etkinliğimiz, 7-13 Aralık tarıhleri arasındaki global kodlama saatlerinin içinde gerçekleşti.

koc

IMG_7277

Okulumuz yakınlarındaki ortaokullarda okuyan çocuklar, 13 Aralık Pazar günü #HourofCode için bir araya geldi. Kodlamanın başlangıcı olan belli başlı komutlar, çocuklara eğlenceli animasyon ve simulasyonlarla anlatıldı.

 

 

 

IMG_7306

Öğrencilerin problem çözme becerilerini, yaratıcılıklarını ve mantıklarını geliştiren kodlama, aynı zamanda onları 21.yüzyıl geleceğine daha iyi hazırlıyor.

 

IMG_7301

Animasyon kahramanlarının ve ünlü bilgisayar oyunlarının kullanıldığı uygulama, çocukların oldukça ilgisini çekiyor ve bilgisayar bilimini sevmelerine katkı sağlıyor.

IMG_7270

Kodlama saatini başarıyla tamamlayan miniklere sertifikaları verildi. Bilgisayar Bilimi Eğitimi Haftası’nda düzenlediğimiz bu etkinliği, kodlama ve sosyal sorumluluk için istekli herkes düzenleyebilir.

Hour of Code hakkında daha çok bilgi için: http://hourofcode.com

IMG_7349

Bir yanıt yazın