Bir kulüpten fazlası...

3B Girişimcilik Paneli !

Global Girişimcilik Haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz panelde, girişimcilik ekosisteminin farklı alanlarından gelen 3 konuşmacıyı ağırladık.

Etkinliğimizin konuşmacıları Burak Yaman, Can Saraçoğlu ve Taner Akçok’tu.

3b Giris¦ğimcilik_FB

Etkinliğimizde girişimcilik ekosisteminin Startup ve girişimci boyutunu temsil eden Taner Akçok, ilk ve orta öğrenimini İzmir Fatih Koleji’nde, lise öğrenimini Uşak Fen Lisesi’nde tamamladı. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik projeleri kapsamında Litvanya, Polonya, Hollanda, Almanya, İtalya gibi ülkelerde eğitim aldı. Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü kazandı. Aktif çalışmaları ve katıldığı projeler ile 3. sınıfta İstanbul Üniversitesi İşletme Kulübü başkanı oldu. 2. sınıfta katıldığı Microsoft proje yarışmasında Türkiye birinciliği derecesini kazanması ona Microsoft’ta yepyeni ve tecrübelerle dolu bir kariyer olanağı sağladı. Yaklaşık 1.5 yıl Microsoft’ta çalışmasının ardından Facebook’un PDC’sinde Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama konusunda çalıştı. Daha sonra Microsoft Türkiye bünyesinde Marketing Projects Manager olarak çalıştı ve birçok proje yarışmasında Türkiye ve Dünya geneli dereceler kazandı. MovieLaLa’da Chief Operating Officer olarak geçirdiği bir seneden sonra 2015 yılında Business Insider tarafından en hızlı büyüyen B2B startupları içinde 2. seçilen mobil uygulama izleyicisiAppAnalytics ‘i kurdu.

12247053_1199877600025632_3388385002365442773_n

Etkinliğimiz kapsamında girişimcilik ekosisteminin yatırım boyutunu temsil eden String Ventures’ tan Can Saraçoğlu, Boğaziçi Üniversitesi 1996 Makina Mühendisliği mezunu, iş hayatına Bosch’da ürün müdürü olarak başladı. 2000’de Cass Business School MBA programını burslu bitirdi ve bir süre Londra’da, WPP gibi gruplara yeni medya danışmanlığı yaptı.
2003’te Türkiye’nin ilk dijital ajanslarından Litespell’i kurdu, aynı zamanda seri girişimci olarak çeşitli internet girişimlerine de ortak oldu, bu projelerden dizifilm.com 2007’de MedYapım tarafından satın alındı. Türkiye’nin önde gelen dijital ajanslarından biri haline gelen Litespell de, 2010’da Dünya’nın en büyük dijital network’ü olan Publicis Grubu tarafından satın alındı ve Publicis Modem Türkiye oldu.
Can Saraçoğlu, önce Litespell’in Kurucu Ortağı daha sonra da Publicis Modem’in Genel Müdürü olarak; Levi’s, Duracell, Oral-B, Head&Shoulders, Orkid, Olay, Lipton, Milka, Tang, Honda, Pritt, Red Bull, Allianz, Opel, Nokia, Burn, Coca-Cola, Cappy, Huggies, Rowenta, Garnier, Maybelline NY, Microsoft, Nissan, Akbank, Eti, L’Oréal Elseve ve L’Oréal Paris gibi markalarla çalıştı. Can Saraçoğlu, 2013 yılında, ortağı Emrah Yalaz’la birlikte, bir erken aşama teknoloji yatırım fonu olan String Ventures’ı kurdu.

12309937_1199893053357420_6944716131591460072_o