Bir kulüpten fazlası...

Dot Braille Akıllı Saat

Teknoloji ilerlerken engeller de gittikçe aşılıyor. Bu sene teknolojide görme engelliler için bir adım daha atıldı. Braille alfabesinden geliştirilen bu akıllı saat, görme engellileri hayatın içine biraz daha katıp hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırdı diyebiliriz. DOT Braille akıllı saat zamanı göstermekle yetinmiyor aynı zamanda sosyal medya uyarıları, mesaj ve bildirim uyarıları da yapabiliyor. Ayrıca telefona gerek kalmadan saatteki tuşlar sayesinde arama yapmaya da imkan sağlıyor.

Saat Güney Kore’de üretiliyor ve inovasyon, tasarım gibi birçok alanda da ödül alıyor. Buluşun hikayesi ise biraz ilginç aslında. Güney Koreli Eric Ju Yoon Kim, Washington Üniversitesinde öğrenciyken bir görme engelli arkadaşının Braille alfabesiyle yazılmış ders kitabını taşımada büyüklüğünden ve ağırlığından dolayı zorluk çektiğini gözlemliyor. Bunun üzerine hem dahataşınabilir hem de hesaplı bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyor. Böylelikle Braille alfabesinden bir saat üretiyor.

Sosyal ve teknolojik bu buluş farkındalığın da altını bir kez daha çiziyor. 2016’da hayatımızda önemli yer tutan bu buluş gibilerine 2017’de de rastlamak dileğiyle. Teknoloji dolu seneler dilerim!braille

Bir yanıt yazın